Home   Vertellers   Verhalen  
  Amsterdamse scholen  
  Bestel CD   Sponsors  
  Presentatie CD   Contact  
  Colofon  
 
 
 
 
 

Arab Educational Institute (AEI) in Betlehem

AEI is een onderwijsorganisatie die communicatievaardigheden onder Palestijnse jongeren en vrouwen wil versterken. Middelen zijn allerlei projecten op scholen en in het jeugdhuis van AEI. Zoals: interculturele communicatietrainingen, groepsdiscussies, internetprojecten, graphic design cursussen en internationale uitwisseling.

AEI wijdt zich aan het bevorderen van het begrip tussen Israëli's en Palestijnen door leerlingen kennis te laten maken met elkaars religies, respectievelijk; het Judaïsme, de Islam en het Christendom.

Doel
Nuanceren en reduceren van vijandbeelden bij Israelische en Palestijnse kinderen en de angst voor elkaar. Dit draagt ook bij tot traumaverwerking dat bij deze groep veel voorkomt.

Voor wie?
600 - 700 jongeren van 6 tot 18 jaar. Moslims en christenen, uit de districten Betlehem, Hebron en Ramallah op de westoever.

Begeleiding
Docenten en begeleiders , zie website: www.aeicenter.org

De noden
Uitbreiding van de projecten naar de periferie van de West Bank en Gaza omdat de situatie daar ernstig is.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Stichting Lappan op Ambon

Stichting Lappan behartigt de belangen van honderden vrouwen en kinderen uit islamitische vluchtelingenkampen op Ambon: Taman Hiburan Rakyat, Belkot, Permi, Kapaha Kota Ambon en Waringin. Stichting Lappan heeft hiervoor in drie jaar tijd drie educatiecentra opgericht met een bibliotheek en speel'otheek.

Doel
De Stichting richt zich op lobby en hulp bij huisvesting, werkgelegenheid, resocialisering, educatie en traumahulpverlening aan vrouwen en kinderen.

Voor wie?
Vrouwen en kinderen uit vluchtelingenkampen op Ambon.

Begeleiding
De stuwende kracht achter deze stichting is Bae Tualeka. Zij coördineert het samen met vrijwilligers, vrouwen gerecruteerd uit 5 lokale islamitische vluchtelingenkampen op Ambon. Met behulp van particuliere donaties en incidenteel van Terre des Hommes, Kerk in Aktie en stichting Comite Help Molukken in Nood.

De noden
Stichting Lappan ontvangt geen structurele ondersteuning van internationale organisaties. Er is ondersteuning nodig ter bevordering van huisvesting, scholing en emancipatie. Direkte financiële hulp is nodig voor de bouw van een nieuwe ontmoetingsplaats voor christelijke en islamitische vrouwen en kinderen in het woongebied Air besar, omdat het huidige centrum van Bae Tualeka wordt opgeheven.

Stichting Drakenkoning heeft in de keuze van de doelgroepen zich laten adviseren door: Het IKV en PAX CRISTIE.