Home   Vertellers   Verhalen  
  Amsterdamse scholen  
  Bestel CD   Sponsors  
  Presentatie CD   Contact  
  Colofon  
 
 
 
 
 
Vertellers
Amsterdam is van oudsher een stad met internationale allure. De verhalen op deze Nederlandstalige luister CD worden door bekende en minder bekende Amsterdammers, waaronder een aantal jongeren, verteld. De Drakenkoning vlamt hartstochtelijk mee en absorbeert de internationale invloeden in deze verhalen.


De vertellers:
May An Go - studeerde kalligrafie aan de kunstakademie van Hangzou (China) en werkte in een keramisch fabriek. May An doorliep de Gerrit Rietveld Academie waar ze in 1982 afstudeerde. Zij werkt als zelfstandig keramisch vormgever en als tuinontwerpster.
Leatitia Griffith - werd in december 2004 door de parlementaire pers tot ‘het politieke talent' van dat jaar benoemd. Zij is lid van de Tweede- Kamerfractie voor de VVD en is voormalig wethouder van Amsterdam, ambassadrice Nationaal Jeugdfonds.
Geronimo Huwaë - is een 10 jarige leerling uit groep 7 van basisschool de Triangel in Amstelveen. Zijn hobby's zijn: skiën, judo, turnen, zingen en dansen.
John Leerdam - is sinds 2003 lid van de Tweede-Kamerfractie voor de PvdA. Hij is voormalig direkteur en artistiek leider van het Amsterdams Cosmic Theater.
Ahmed Marcouch - is Stadsdeelvoorzitter van Stadsdeel Slotervaart en voormalig politieagent en procesmanager Jeugdbeleid .
Ayumi van der Meide
- is 18 jaar en studeert aan de Hogeschool voor Economische studies in Amsterdam. Haar studierichting is Trade Management gericht op Azië .
Funda Müjde
- is een bekende cabaratière en actrice (Julia's geheim, Vrouwenvleugel, Hallo Holland). Ook is zij veelzijdig getalenteerd als presentatrice, columnist en auteur.
Inoka Twickler - is 13 jaar en geboren in Sri Lanka. Ze zit op de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert in Amsterdam. Ze houdt van voetballen, skateboarden en surfen. .